hr

Zaštita okoliša
Zaštita okoliša

Zaštita okoliša

U poslovanju se vodimo vrijednostima koje pozitivno utječu na očuvanje okoliša, te vjerujemo u održivi razvoj turizma. Sukladno tome kroz godine konstantno prilagođavamo poslovne procese suvremenim standardima, s posebnim naglaskom na ekologiji.

Naši doprinosi održivom poslovanju provode se kroz više faza, a iskazani su u sljedećim stavkama:

ČISTI IZVORI ENERGIJE

Električnu energiju nabavljamo iz 100% obnovljivih izvora, a na objektu je također postavljena i solarna elektrana snage 28kW koja omogućuje izravnu pretvorbu sunčeve energije u električnu. Elektrana je umrežena u sustav cijelog objekta, kako bi se omogućilo ravnomjerno raspoređivanje i maksimalno iskorištavanje proizvedene energije. Višak energije se vraća u mrežu te ga distributer struje otkupljuje.

SMANJENJE GUBITAKA TEMPERATURE OBJEKTA

Kako bi se smanjili gubitci temperature objekta, tj. zadržavala temperatura unutar objekta bez obzira na vanjske uvjete i čimbenike, te se ostvarila ušteda energije kroz smanjenu potrebu korištenja sustava grijanja i hlađenja:

Svi prozorski otvori su opremljeni energetski učinkovitom stolarijom i specijalnim staklima.
Fasada objekta je izvedena sukladno modernim standardima, te osigurava izvrsnu toplinsku izolaciju.

RASVJETA

Pri renovaciji hotela krenulo se sa ugradnjom rasvjetnih tijela koji koriste LED tehnologiju i tajmere za maksimalnu uštedu.

BOJE

Iznimno ekološki prihvatljive, a time idealne za osjetljiva područja i ponajprije za alergičare: ekološke boje za interijere proizvode se isključivo od sirovina koje štede resurse i ne sadrže konzervanse.

EFIKASNA UPOTREBA VODNIH RESURSA

U sanitarnim čvorovima postavljene su slavine i tuševi s posebnim štednim nastavcima koji kao energetski efikasan dodatak štedi vodu na način da ubacivanjem zraka u mlaz vode koja protječe kroz slavinu, smanjuje količinu vode koja je nadomještena zrakom. Posebni vodokotlići su limitirani na 3l i 6l po ispuštanju, čime se dodatno štedi na upotrebi vode.

POSTELJINA

Kako bi se smanjila potrošnja vode i deterdženata, posteljinu u sobama mijenjamo svaka 3 dana (ili češće na zahtjev gosta).

RUČNICI

Naše goste molimo da ručnike mijenjanju samo po potrebi. Potaknuti su natpisima u svojim kupaonicama kojim ih se potiče da čiste ručnike ne odlažu na pod, nego samo one kojima je potrebno pranje.

ODVOJENO SAKUPLJANJE OTPADA

U sobama se nalaze koševi za miješani otpad koji se prazne pri svakodnevnom čišćenju soba.
Na svakom katu hotela se nalaze koševi za papir, plastiku i staklo.
Na recepciji je moguće sortiranje i ostalih vrsta otpada poput: tonera, baterija, žarulja i sl.
Bio otpad iz restorana se kompostira.

PAMETNE SOBE

Kako bi se spriječilo rasipanje energije, naše sobe su opremljene sustavom koji kada izvadite karticu sobe iz odlagača, prekida napajanje električnom energijom. Unatoč tome, svjetlo dobrodošlice i mini bar nastavljaju s radom, te će se grijanje ili hlađenje neometano odvijati. Ako se vrata i/ili prozori sobe otvore, grijanje ili hlađenje će se pauzirati.


Naravno, to je samo jedan dio naše misije, i promjene ne staju samo na tome. Konstantno se trudimo educirati naše zaposlenike i goste kako bi i oni sami bili nosioci pozitivnih promjena u društvu.

Sve goste također molimo da na kraju svog boravka ispune upitnik o zadovoljstvu dobivenom uslugom, te našim naporima na području zaštite okoliša, jer nam povratne informacije omogućuju uvidjeti i otkloniti moguće nedostatke. Hvala vam!

POGLEDAJTE JOŠ:

Politika upravljanja okolišem

OMH & EU Ecolabel

Informacije o javnom prijevozu